Thënie për drejtësinë(3)

Është më e vështire të bësh  një vrasje sesa ta justifikosh atë~Aemilius Papinianus.

Sa më shumë rritet numri I  ligjeve aq më shumë rritet niveli I korrupsionit-~Tacitus, Annals

Një student I  ligjit i vendos vetë notën  vetes ~H.L. Mencken

Nuk  ka drejtesi,as brenda as jashtë  gjykatës~Clarence Darroë, 1936.

Kur shikoj listën e 10 personave më të kërkuar të FBI,gjithmone mendoj : Po sikur ti  kishim kërkuar kaq shumë mëpare,ata nuk do të ishin kaq të kërkuar tani.~Edie Cantor.

Denimi kapital është I gabuar si kure për uljen e  krimeve siç është bamiresia një kure e gabuar për varferinë~Henry Ford

Nuk  eshte avokat ai që nuk mund  të mbroje mire të dyja palët-Charles Lamb

Një avokat pa libra është  një punëtor krahu pa vegla pune-Thomas Jefferson

Kurre mos gënje doktorin  dhe avokatin tëndë sepse mund të pësosh shumë keq.-Benjamin Franklin

Një avokat I mirë të bënë të besosh të vërtetën, ndërsa një avokat I shkëlqyer  të bënë të besosh genjeshtrën.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

two + eighteen =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: Dog Groomer | Thanks to Assistant Manager Jobs, Translation Jobs and New York Singles