Thënie për drejtesinë(2)

1.Kur dikush ndihmon një kriminel gjatë kryerjes së krimit e quajnë bashkëpuntor, kur e ndihmon pas krimit e quajnë AVOKAT.

2.Ana pozitive e të qënurit jurist është se, kur mërziten njerëzit duke të dëgjuar, besojnë se është faj i tyre .

3.Është shpirti I ligjit dhe jo forma e ligjit që mban drejtesinë gjallë~Earl Ëarren

4.Drejtesia është e hapur  për të gjithë siç është I hapur  për të gjithë Ritz Hotel. ~Judge Sturgess

5.Drejtësia është një akomodim i konflikteve të shoqerisë.Pavarësisht rezervave që mund të kemi për  të,une nuk  mendoj se ka ndonjë rrugë tjetër për të zgjidhur konfliktet e shoqërise me më shumë komoditet.-The Great Judge, 1946

6.Juria në sistemin  gjyqësor Amerikan  konsiston në  12 veta të zgjedhur për të vendosur se kush ka avokatin më të mirë. ~Robert Frost

7.Kjo është gjykata e ligjit,djalosh ! Nuk është gjykata e drejtesisë ! –thënie nga Oliver Ëendell Holmes, Jr.

8.Uria bënë hajdut çdo njeri.~Pearl S. Buck

9.Varferia është nëna e  shumicave të krimeve~Marcus Aurelius

10.Nuk është një Sistem Drejtesie .  Është thjesht një  sistem !~Bob Enyart

11.Ankimi,nuk është gjë tjetër veçse ti kërkosh një gjykate të tregoj mospërfillje  për një gjykate tjetër.~Finley Peter Dunne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + eight =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: Dog Groomer | Thanks to Assistant Manager Jobs, Translation Jobs and New York Singles